Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Tel.: +36-20/944-5611 (H-P 9-15 óra között)

Email: info@kabelvilag.hu

Cikkek

30
Aug

Bár a HDMI és a DisplayPort célja nagyrészt hasonló, számos különböző jellemzőjük van. A DisplayPortot leginkább grafikus kártyák és asztali monitorok használják, míg a HDMI alapvetően mindenhol megtalálható. A DisplayPort – HDMI kábel kiválóan alkalmas a PC-ről a TV-re történő streamelésre, vagy a jel kivetítőre, vagy monitorra való továbbítására. Általánosságban az jellemző, hogy a DisplayPort to HDMI kábelek csak egy irányban továbbítják a jeleket. Átalakítóból pedig két féle adapter létezik, aktív és passzív.

 Cikkünkben megismerkethet az átalakítókkal és hogy mikor kell aktív, illetve passzív adaptert használnunk.

 

30
Aug

A jelenlegi piacon kapható adapterek és kábelek az esetek túlnyomó többségében pont fordítva alakítanak, azaz DisplayPort jelet konvertálnak HDMI jellé (Displayport to HDMI), de hála a technológiai fejlődésnek, már a másik irányba is csatolhatunk eszközöket. Ehhez egy aktív konverterre, vagy kábelre van szükségek.

 

 Cikkünkben megismerheti ezen termékeket.

 

19
Nov

Az USB Type C szabvány a legújabb fejlesztés, és sokan nem örülnek neki, ami valahol érthető, hiszen egy új szabvány bevezetése ismét azt jelenti, hogy évekig átalakítókat kell vásárolni azért, hogy a régebbi eszközök is működtethetőek maradjanak. Szerencsére az USB Type C kábel többféle típusban beszerezhető, így legalább ezzel nem lesz gond.

 

19
Febr

USB-C: A minden-az-egyben kábel

 

Ha körbenézünk a környezetünkben, szinte biztos, hogy bármilyen elektronikai eszközben megtalálható az USB szabvány egy változata, legyen az hordozható készülék vagy számítógép. Ez a csatlakozó típus sok változáson esett át az idő múlásával és ez most sem maradt el.

Cikkünkből most kiderül, hogy az USB-C miért is terjedt el ilyen hamar, illetve mire is képes.

 

04
Febr

UTP, FTP, SFTP bekötési színsorrend

Nyilván mi is jártunk már úgy, hogy bosszankodtunk, mert a csatlakozó fej miatt nem tudtuk áthúzni az internet kábelt a kábelcsatornán, vagy meg kellett vennünk a hosszabb 20 méteres szerelt kábelt, azért mert mondjuk a 10 méteres pont rövid volt.
Ezen problémák elkerülése végett született a cikk, hogy olcsón és egyszerűen tudjunk olyan hosszú kábelt készíteni, amilyen tetszik. Kitérünk még az UTP, FTP, SFTP jelölés különbségekre illetve a "Cat" kategória rendszer részleteire.

05
Febr

Minden, amit tudni szeretnél a HDMI kábelekről

 

A HDMI kábel jelenleg a legnépszerűbb és legtöbbet használt csatlakozási forma audió és videó tartalom átvitelére. Megvételük azonban okozhat némi fejfájást. A HDMI gyüjtőnév számos különböző kábeltípust és csatlakozót foglal magában. Ha nem vagyunk tisztában a különböző típusokkal, nagyon könnyen tévútra térhetünk.

 

Ebben segít cikkünk!

02
Szept

Minden az "új" HDMI 2.0 szabványról!

A 8K és 10K érkeztével a vásárló felteheti a kérdést, miért vásárolna "régimódi" kábel szabványt, amikor már a technológiai fejlődés lehetővé teszi ezeket a felbontásokat?

A válasz egyszerű: Az átlag felhasználót ezek a kábelek teljesen kiszolgálják 4K felbontásokban is.

Miért gondoljuk mi ezt? Cikkünkből kiderül...

 

 

15
Ápr

A furcsa "HDMI": Displayport

 

Sokszor a számítógépek, laptopok, illetve a monitorok esetében a hátoldalon több portot azonnal felismerünk, VGA, DVI, HDMI, stb. Viszont mindig megtalálható egy furcsa HDMI-re hasonlító csatlakozófelület, amit sokan nem ismernek fel, pedig ez a HDMI-nek egy komoly versenytársa, a Displayport.

 

Cikkünkben megismerheti e szabvány alapjait!

 

25
Febr

Jó minőségű hangátvitel optikai kábelen - TOSLINK

Sokan már találkoztak az optikai kábel fogalmával, viszont észrevehettük, hogy nem csak számítógépeknél, hanem hangfalaknál, televízióknál és játékkonzolokon is megtalálható ez az ajzat.
Ha szívesen csatlakoztatnánk egy külső hangrendszert az eszközünkre, a TOSLINK optikai kábelek erre az egyik legjobb választás.

Cikkünkben meg is írjuk, hogy miért.

07
Márc

A 12V és 24V-os inverterek telepítésében segítünk, illetve abban, hogy mit is lehet üzemeltetni róluk.

 

 

 

03
Márc

A VGA, Video Graphics Array (grafikus kártya szabvány), egy háromsoros, 15-tűs DE-15 csatlakozó. A 15-tűs VGA csatlakozó számos videókártyán, számítógépes monitoron és nagy felbontású televízión megtalálható. Bizonyos eszközökön, például laptopok es egyéb kisebb elektronikai berendezések eseten, a szabvány VGA port helyett mini-VGA csatlakozót használnak.

28
Febr

Mire jó, mire lehet használni egy feszültség átalakítót (invertert)?

Abban az esetben használjuk, ha 230V-os hálózatra alkalmas készüléket szeretnénk használni, de csak 12V vagy 24V-os egyenáram feszültség áll rendekezésünkre. (Akkumulátor)

 

26
Febr

A komponens audió/videó kábeleket leggyakrabban DVD lejátszók és házimozi rendszerek csatlakoztatásához használják. A kábelszett 5db különálló csatlakozóból áll, amelyek mindegyike egyedi színnel van megkülönböztetve.

 

17
Febr

 

A DVI (Digital Visual Interface, azaz Digitális Videó Átviteli Eszköz) egy digitális videó interfész, amely képes egyetlen kábelben továbbítani digitális és analóg jeleket. Rendkívül népszerű csatlakozó, ami a legtöbb számítógépen, LCD monitoron, projektoron és egyéb digitális eszközön megtalálható.