Új jelszó kérése
Kábel gyorskereső

TOP termékek
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Fizetési megoldás

Cikkek

2014.04.10 08:10

Digitális audió kábel

 

A digitalis (Toslink) audió optikai kábel egy nagy felbontású hangkábel, amely képes hangjelet közvetíteni a forrás (DVD, Blu-ray lejátszó, játék konzolok, TV stb.) és egy hangfalrendszer között.

 

2014.03.25 08:31

Az új generációs videócsatlakozó

 

Az évek során a számítógépes iparban számos különböző videó csatlakozó jelent meg. A VGA szabvány elsőnek hozta el a nagyfelbontasú, színes kijelzőket. A DVI kábelekkel megjelentek az első digitális képernyők, amelyek újabb lépést jelentettek a színmélység és képélesség terén. Végül a HDMI interfész egyetlen kábelben egyesítette a digitális videó es audió jeleket házimozi rendszerünkhöz, vagy éppen számítógépes monitorunkhoz. Adott tehát a kérdés, hogy ennyi jelentős előrelépés után, miért kezdett bele a piac a DisplayPort interfész gyártásába? Cikkünk pontosan erre próbál meg választ találni. 

 

A 12V és 24V-os inverterek telepítésében segítünk, illetve abban, hogy mit is lehet üzemeltetni róluk.

 

 

 

2014.03.03 08:09

A VGA, Video Graphics Array (grafikus kártya szabvány), egy háromsoros, 15-tűs DE-15 csatlakozó. A 15-tűs VGA csatlakozó számos videókártyán, számítógépes monitoron és nagy felbontású televízión megtalálható. Bizonyos eszközökön, például laptopok es egyéb kisebb elektronikai berendezések eseten, a szabvány VGA port helyett mini-VGA csatlakozót használnak.

Mire jó, mire lehet használni egy feszültség átalakítót (invertert)?

Abban az esetben használjuk, ha 230V-os hálózatra alkalmas készüléket szeretnénk használni, de csak 12V vagy 24V-os egyenáram feszültség áll rendekezésünkre. (Akkumulátor)

 

A komponens audió/videó kábeleket leggyakrabban DVD lejátszók és házimozi rendszerek csatlakoztatásához használják. A kábelszett 5db különálló csatlakozóból áll, amelyek mindegyike egyedi színnel van megkülönböztetve.

 

 

A DVI (Digital Visual Interface, azaz Digitális Videó Átviteli Eszköz) egy digitális videó interfész, amely képes egyetlen kábelben továbbítani digitális és analóg jeleket. Rendkívül népszerű csatlakozó, ami a legtöbb számítógépen, LCD monitoron, projektoron és egyéb digitális eszközön megtalálható.  

 

 

Nyilván mi is jártunk már úgy, hogy bosszankodtunk, mert a csatlakotó fej miatt nem tudtuk áthúzni az internet kábelt a lyukon, vagy meg kellett vennünk a hosszabb 20 méteres szerelt kábelt, azért mert mondjuk a 10 méteres pont rövid vollt.

 

Ezen problémák elkerülése végett született a cikk, hogy olcsón és egyszerűen tudjunk olyan hosszú kábelt készíteni, amilyen tetszik.

 

Minden, ami tudni szeretnél a HDMI kábelekről

 

A High Definition Multimedia Interface (HDMI) 2002-ben került először alkalmazásra. Funkciója, hogy javítsa a tömörítetlen audió-videó adatfolyamok átvitele a forrás és egy monitor, TV, vagy projektor között. A HDMI-t megelőzően, a nagyfelbontasú (HD) televíziók kizárólag DVI (Digitális Videó Átviteli Eszköz, ami elsősorban számitogép monitorokhoz fejlesztették) és komponens csatlakozókkal voltak felszerelve. Ez utóbbi három külonálló videó kábelből és két audió kábelből áll, amik mind részét képezik a HDMI csatlakozó felületeknek.

 

Bar a HDMI kábel egyértelműen a legjobb módja házimozi rendszerünk csatlakoztatásához, megvételük okozhat némi fejfájást. A HDMI gyüjtőnév számos különböző kábeltípust és csatlakozót foglal magában. Ha nem vagyunk tisztában a különböző típusokkal, nagyon könnyen t-tévútra térhetünk.

 

Ebben segít cikkünk!

Webáruház készítés