Új jelszó kérése
Kábel gyorskereső

Hírlevél
TOP termékek
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Tanúsítvány

Fizetési megoldás

Cikkek

2019.02.19 14:20

USB-C: A minden-az-egyben kábel

 

Ha körbenézünk a környezetünkben, szinte biztos, hogy bármilyen elektronikai eszközben megtalálható az USB szabvány egy változata, legyen az hordozható készülék vagy számítógép. Ez a csatlakozó típus sok változáson esett át az idő múlásával és ez most sem maradt el.

Cikkünkből most kiderül, hogy az USB-C miért is terjedt el ilyen hamar, illetve mire is képes.

 

UTP, FTP, SFTP bekötési színsorrend

Nyilván mi is jártunk már úgy, hogy bosszankodtunk, mert a csatlakozó fej miatt nem tudtuk áthúzni az internet kábelt a kábelcsatornán, vagy meg kellett vennünk a hosszabb 20 méteres szerelt kábelt, azért mert mondjuk a 10 méteres pont rövid volt.
Ezen problémák elkerülése végett született a cikk, hogy olcsón és egyszerűen tudjunk olyan hosszú kábelt készíteni, amilyen tetszik. Kitérünk még az UTP, FTP, SFTP jelölés különbségekre illetve a "Cat" kategória rendszer részleteire.

Minden, amit tudni szeretnél a HDMI kábelekről

 

A HDMI kábel jelenleg a legnépszerűbb és legtöbbet használt csatlakozási forma audió és videó tartalom átvitelére. Megvételük azonban okozhat némi fejfájást. A HDMI gyüjtőnév számos különböző kábeltípust és csatlakozót foglal magában. Ha nem vagyunk tisztában a különböző típusokkal, nagyon könnyen tévútra térhetünk.

 

Ebben segít cikkünk!

Minden az "új" HDMI 2.0 szabványról!

Mivel tud többet a 2.0-ás HDMI kábel, mint elődje, az 1.4-es szabvány?

Cikkünkből kiderül...


2014.04.10 08:10

Digitális audió kábel

 

A digitalis (Toslink) audió optikai kábel egy nagy felbontású hangkábel, amely képes hangjelet közvetíteni a forrás (DVD, Blu-ray lejátszó, játék konzolok, TV stb.) és egy hangfalrendszer között.

 

2014.03.25 08:31

Az új generációs videócsatlakozó

 

Az évek során a számítógépes iparban számos különböző videó csatlakozó jelent meg. A VGA szabvány elsőnek hozta el a nagyfelbontasú, színes kijelzőket. A DVI kábelekkel megjelentek az első digitális képernyők, amelyek újabb lépést jelentettek a színmélység és képélesség terén. Végül a HDMI interfész egyetlen kábelben egyesítette a digitális videó es audió jeleket házimozi rendszerünkhöz, vagy éppen számítógépes monitorunkhoz. Adott tehát a kérdés, hogy ennyi jelentős előrelépés után, miért kezdett bele a piac a DisplayPort interfész gyártásába? Cikkünk pontosan erre próbál meg választ találni. 

 

A 12V és 24V-os inverterek telepítésében segítünk, illetve abban, hogy mit is lehet üzemeltetni róluk.

 

 

 

2014.03.03 08:09

A VGA, Video Graphics Array (grafikus kártya szabvány), egy háromsoros, 15-tűs DE-15 csatlakozó. A 15-tűs VGA csatlakozó számos videókártyán, számítógépes monitoron és nagy felbontású televízión megtalálható. Bizonyos eszközökön, például laptopok es egyéb kisebb elektronikai berendezések eseten, a szabvány VGA port helyett mini-VGA csatlakozót használnak.

Mire jó, mire lehet használni egy feszültség átalakítót (invertert)?

Abban az esetben használjuk, ha 230V-os hálózatra alkalmas készüléket szeretnénk használni, de csak 12V vagy 24V-os egyenáram feszültség áll rendekezésünkre. (Akkumulátor)

 

A komponens audió/videó kábeleket leggyakrabban DVD lejátszók és házimozi rendszerek csatlakoztatásához használják. A kábelszett 5db különálló csatlakozóból áll, amelyek mindegyike egyedi színnel van megkülönböztetve.

 

 

A DVI (Digital Visual Interface, azaz Digitális Videó Átviteli Eszköz) egy digitális videó interfész, amely képes egyetlen kábelben továbbítani digitális és analóg jeleket. Rendkívül népszerű csatlakozó, ami a legtöbb számítógépen, LCD monitoron, projektoron és egyéb digitális eszközön megtalálható.  

 

 

Webáruház készítés