Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Tel.: +36-20/944-5611 (H-P 9-15 óra között)

Email: info@kabelvilag.hu

Cikkek

Mi alapján válasszunk fül és fejhallgatót?
14
Szept

Amikor eldöntjük, hogy fül vagy fejhallgatót fogunk vásárolni, rögtön érkezik is a kérdés, mi alapján válasszuk ki melyik a számunkra ideális. az ár nyilván hatással van a döntésre, de számos más tényező befolyásolja.

Napjainkban számos modell álla a rendelkezésünkre, de ez nemhogy megkönnyítené, inkább megnehezíti a választást. Van néhány szempont, ami segít eligazodni a labirintusban.

USB kábelek és a PowerDelivery
31
Aug

A különböző USB töltőkábelek és a PowerDelivery magyarázata: melyikre van szükségem?

Okoseszközök használata, okosan
11
Aug

Manapság annyira átszővi a mindennapjainkat az okoseszközök használata és már annyira hozzászoktunk az általuk nyújtotta kényelemhez, hogy a mindennapi létezésünk már elképzelhetetlen nélkülük. Az életünk szinte minden területén használjuk őket a munkában a szórakozásban, az információ szerzésben, a tanulásban a kapcsolatok ápolásában, mindezek tulajdonképpen az életünk.

Elérhetjük a világ túlfelén élő barátainkat, rokonainkat másodpercek alatt és hozzáférhetünk olyan információkhoz néhány kattintással a laptopunkon vagy az okostelefonunkon, amelyek megtalálásához korábban hosszú órákat kellett eltöltenünk a könyvtárban vagy a levéltárban. Ha a lakásunkról szükség volt a tulajdoni lapra, akkor személyesen be kellett mennünk a földhitalba és ott kikérni, most ezt is megoldhatjuk néhány kattintással, otthon a laptopunk mellett.

HDMI 2.1 -  Nagyobb felbontás, jobb játékélmény
22
Ápr

A HDMI 2.1, mondhatjuk, hogy új szabvány a digitális jeltovábbítás világában. Lehet, hogy nem hangzik izgalmasnak, de a HDMI 2.1 lehetőségei óriásiak, és a megjelenítési élményt érintő fejlesztések már itt vannak, és felülírhatja tv,- filmnézési vagy játékos szokásainkat.

TV fali konzol típusok, vásárlási tanácsok
26
Nov

A TV vagy bármely szórakoztató elektronikai eszközünk felszerelése nagyszerű módja annak, hogy helyet szabadítsunk fel a nappaliban vagy bárhol a lakásban. Ami a vizualitást illeti, a TV falra felszerelése a modern lakberendezés alapeleme. Esztétikus, különösen hogy a tévék évről évre vékonyabbak.

Ha épp azon tűnődik, hogyan szerelje fel új tévéjét, hová kerüljön, és milyen fali konzolra van szüksége, összeállítottuk egy útmutatót arról, hogy mit kell figyelembe vennie otthonában a felszerelés előtt, és tippeket is nyújtunk a konzolok sikeres felhelyezéséhez!

Cikkünkben megismerkedhet a Tv tartók típusaival és hogy mire kell figyelni a vásárláskor.

 

A VGA - HDMI átalakítók
02
Nov

Mi van abban az esetben, ha eszközünkön (legyen az asztali számítógép, vagy laptop) még VGA, azaz analóg video kimenet van és szeretnénk olyan monitorhoz vagy televízióhoz csatlakoztatni, melyen csak HDMI, azaz digitális bemenet van. Analóg jelet digitálissá alakítani nem lehet egy passzív kábellel vagy átalakítóval, ehhez aktív adapterre lesz szükségünk.

Cikkünkben megismerkedhet ezekkel a VGA - HDMI  konverterekkel.

 

A HDMI - VGA átalakítók
30
Szept

Van az az élethelyzet, amikor modern, ez alatt azt értem hogy HDMI kimenettel rendelkező eszközre kötnénk kijelzőt, melyen csak VGA csatlakozó van. Nem kell megijedni, amennyiben nem akarunk új monitorra, televízióra, vagy projektorra beruházni, van egyszerű és gazdaságos megoldás az összeköttetésre.

Cikkünkben megismerkedhet ezekkel a HDMI - VGA  átalakítókkal és kábelekkel.

 

A Displyport to HDMI átalakítók
30
Aug

Bár a HDMI és a DisplayPort célja nagyrészt hasonló, számos különböző jellemzőjük van. A DisplayPortot leginkább grafikus kártyák és asztali monitorok használják, míg a HDMI alapvetően mindenhol megtalálható. A DisplayPort – HDMI kábel kiválóan alkalmas a PC-ről a TV-re történő streamelésre, vagy a jel kivetítőre, vagy monitorra való továbbítására. Általánosságban az jellemző, hogy a DisplayPort to HDMI kábelek csak egy irányban továbbítják a jeleket. Átalakítóból pedig két féle adapter létezik, aktív és passzív.

Cikkünkben megismerkethet az átalakítókkal és hogy mikor kell aktív, illetve passzív adaptert használnunk.

 

A HDMI to Displyport átalakítók
30
Aug

A jelenlegi piacon kapható adapterek és kábelek az esetek túlnyomó többségében pont fordítva alakítanak, azaz DisplayPort jelet konvertálnak HDMI jellé (Displayport to HDMI), de hála a technológiai fejlődésnek, már a másik irányba is csatolhatunk eszközöket. Ehhez egy aktív konverterre, vagy kábelre van szükségek.

Cikkünkben megismerheti ezeket az aktív átalakító konvertereket.

 

USB-C: Egy kábel mindfelett
19
Febr

USB-C: A minden-az-egyben kábel

Ha körbenézünk a környezetünkben, szinte biztos, hogy bármilyen elektronikai eszközben megtalálható az USB szabvány egy változata, legyen az hordozható készülék vagy számítógép. Ez a csatlakozó típus sok változáson esett át az idő múlásával és ez most sem maradt el.

Cikkünkből most kiderül, hogy az USB-C miért is terjedt el ilyen hamar, illetve mire is képes.

 

Minden, amit a HDMI 2.0 szabványról tudni kell
02
Szept

Minden az "új" HDMI 2.0 szabványról!

A 8K és 10K érkeztével a vásárló felteheti a kérdést, miért vásárolna "régimódi" kábel szabványt, amikor már a technológiai fejlődés lehetővé teszi ezeket a felbontásokat?

A válasz egyszerű: Az átlag felhasználót ezek a kábelek teljesen kiszolgálják 4K felbontásokban is.

Miért gondoljuk mi ezt? Cikkünkből kiderül...

 

 

Optikai Toslink kábelek
25
Febr

Sokan már találkoztak az optikai kábel fogalmával, viszont észrevehettük, hogy nem csak számítógépeknél, hanem hangfalaknál, televízióknál és játékkonzolokon is megtalálható ez az ajzat.
Ha szívesen csatlakoztatnánk egy külső hangrendszert az eszközünkre, a TOSLINK optikai kábelek erre az egyik legjobb választás.

Cikkünkben meg is írjuk, hogy miért.

Hdmi kábelek - vásárlási tanácsadás
05
Febr

Minden, amit tudni szeretnél a HDMI kábelekről

A HDMI kábel jelenleg a legnépszerűbb és legtöbbet használt csatlakozási forma audió és videó tartalom átvitelére. Megvételük azonban okozhat némi fejfájást. A HDMI gyüjtőnév számos különböző kábeltípust és csatlakozót foglal magában. Ha nem vagyunk tisztában a különböző típusokkal, nagyon könnyen tévútra térhetünk.

Ebben segít cikkünk!

A DisplayPort csatlakozó
15
Ápr

Sokszor a számítógépek, laptopok, illetve a monitorok esetében a hátoldalon több portot azonnal felismerünk, VGA, DVI, HDMI, stb. Viszont mindig megtalálható egy furcsa HDMI-re hasonlító csatlakozófelület, amit sokan nem ismernek fel, pedig ez a HDMI-nek egy komoly versenytársa, a Displayport.

 

Cikkünkben megismerheti e szabvány alapjait!

 

DVI kisokos – Csatlakozók és kábelek
17
Febr

A DVI (Digital Visual Interface, azaz Digitális Videó Átviteli Eszköz) egy digitális videó interfész, amely képes egyetlen kábelben továbbítani digitális és analóg jeleket. Rendkívül népszerű csatlakozó, ami a legtöbb számítógépen, LCD monitoron, projektoron és egyéb digitális eszközön megtalálható.  

 

 

 

 

VGA (D-SUB) kábelek
03
Márc

A VGA, Video Graphics Array (grafikus kártya szabvány), egy háromsoros, 15-tűs DE-15 csatlakozó. A 15-tűs VGA csatlakozó számos videókártyán, számítógépes monitoron és nagy felbontású televízión megtalálható. Bizonyos eszközökön, például laptopok es egyéb kisebb elektronikai berendezések eseten, a szabvány VGA port helyett mini-VGA csatlakozót használnak.

Mi is az a komponens audió/videó kábel?
26
Febr

A komponens audió/videó kábeleket leggyakrabban DVD lejátszók és házimozi rendszerek csatlakoztatásához használják. A kábelszett 5db különálló csatlakozóból áll, amelyek mindegyike egyedi színnel van megkülönböztetve.

 

 

Utp ethernet kábel bekötése
04
Febr

UTP, FTP, SFTP bekötési színsorrend

Nyilván mi is jártunk már úgy, hogy bosszankodtunk, mert a csatlakozó fej miatt nem tudtuk áthúzni az internet kábelt a kábelcsatornán, vagy meg kellett vennünk a hosszabb 20 méteres szerelt kábelt, azért mert mondjuk a 10 méteres pont rövid volt.

Ezen problémák elkerülése végett született a cikk, hogy olcsón és egyszerűen tudjunk olyan hosszú kábelt készíteni, amilyen tetszik. Kitérünk még az UTP, FTP, SFTP jelölés különbségekre illetve a "Cat" kategória rendszer részleteire.

USB Type C kábel többféle típusban – ha haladna a korral
19
Nov

Az USB Type C szabvány a legújabb fejlesztés, és sokan nem örülnek neki, ami valahol érthető, hiszen egy új szabvány bevezetése ismét azt jelenti, hogy évekig átalakítókat kell vásárolni azért, hogy a régebbi eszközök is működtethetőek maradjanak. Szerencsére az USB Type C kábel többféle típusban beszerezhető, így legalább ezzel nem lesz gond.

 

Amit az inverterekről tudni kell
07
Márc

A 12V és 24V-os inverterek telepítésében segítünk, illetve abban, hogy mit is lehet üzemeltetni róluk.

 

 

 

Feszültség átalakító inverterek
28
Febr

Mire jó, mire lehet használni egy feszültség átalakítót (invertert)?

Abban az esetben használjuk, ha 230V-os hálózatra alkalmas készüléket szeretnénk használni, de csak 12V vagy 24V-os egyenáram feszültség áll rendelkezésünkre. (Akkumulátor)