Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Tel.: +36-20/944-5611 (H-P 9-15 óra között)

Email: info@kabelvilag.hu

TV ÉS MONITOR TARTÓK

Ebben a kategóriában megtalálhatóak az asztali monitor tartók, DVD és Blu-Ray tartók, és a különböző televízió tartók, konzolok.
Az asztali tartók között fellelhetőek talpas változatok is, de nagyrészt a asztallapra kell őket felcsavarozni. Vannak olyan tartók, melyek képesek több monitort is tartani.

A DVD és Blu-Ray tartók között vannak egy, kettő és három polcos változatok.
Egyes tartók üveg, mások aluminium polccal rendelkeznek.

További információkért a tartókról, konzolokról kattintson ide! 

Tovább

Tv tartó konzol választás előtt mindenképp meg kell néznünk a televízió VESA számlát, azaz a TV hátulján lévő csavarhelyek távolságát egymástól. Pl. Ha a televízió hátulján a 4 csavarhely között 20 cm van, akkor Önnek egy VESA 200x200, VESA 400x400 szabványt támogató tartóra, vagy konzolra van szüksége.

A TV és monitor tartók, konzolok kategóriában külön vannak választva a különböző tartók. Megkülönböztetünk dönthető, egykaros, kétkaros, fix, mennyezeti és önterülő tartókat is. A legnépszerűbb a fix és dönthető tartók.

A fix tartók arra hivatottak, hogy a TV minél jobbal a falhoz simuljon, esztétikai szempontból ezekkel a tartókkal mutatnak a legjobban a televíziók.

Az önterülő tartók akár a fix kategóriába is tartozhatnának, ugyanazt a célt szolgálják, kevés típus van belőle.

A dönthető tartókkal már egy kicsit jobban elállnak a faltól a rászerelt Televíziók, a csatlakozók kényelmesen elférnek akkor is, ha a TV hátulján vannak, nincs szükség 90 vagy 270 fokos csatlakozókra. Általában 10-15 fokban dönthetőek a tartók, nagyobb televíziónál pedig addig, amíg a TV alja, vagy teteje beleütközik a falba.

A mennyezeti tartók, hasonlóan a projektor tartókhoz, elérhetőek rövidebb, hosszabb karral és egyes típusok állíthatóak is.

Az egykaros tartók között a kisebbeket inkább monitorok felfogatására használják. A nagyobbak (VESA 200x200, 400x400) pedig a kisebb televíziókhoz tudják biztonságosan megtartani. A tartók ajánlottak akkor ha sarokba szerelnénk fel a televíziót, akkor ha nem fél be a bútornak kivágásába, vagy akkor, ha csak egyszerűen szeretnénk kihasználni a kihúzható/forgatható/dönthető tulajdonságát.

A nagyobb, azaz nehezebb televíziókhoz érdemes a kétkaros tartókat használni. Ezek szintén dönthetőek, forgathatóak, kihúzhatóak, nagyon praktikus termékek. A két karnak és a széles alapnak köszönhetően a nehezebb LCD és Plazma televíziókhoz is ideális választás. 

Tovább