Új jelszó kérése
TOP termékek
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Fizetési megoldás

Cikkek

2014.03.03 08:09
VGA (D-SUB) kábelek

A VGA, Video Graphics Array (grafikus kártya szabvány), egy háromsoros, 15-tűs DE-15 csatlakozó. A 15-tűs VGA csatlakozó számos videókártyán, számítógépes monitoron és nagy felbontású televízión megtalálható. Bizonyos eszközökön, például laptopok es egyéb kisebb elektronikai berendezések eseten, a szabvány VGA port helyett mini-VGA csatlakozót használnak.

 

A DE-15 számos egyéb elnevezéssel rendelkezik. RGB csatlakozó, D-sub 15, mini sub D15, mini D15, DB-15, HDB-15, HD-15 vagy pedig HD15. A HD ebben az esetben „High Density”-t takar (magas sűrűség), ami megkülönbözteti a régebbi, kevésbé rugalmas DE-9 csatlakozótól. Ezt többnyire régebbi VGA kártyákon használták, amelynek megegyezik a mérete, de a DE-15-tel ellentétben, ezen csak kétsornyi tű van.

A VGA csatlakozók és kábelek analóg, komponens RGBHV (piros, zöld, kék, horizontális és vertikális szinkron) videó jeleket közvetítenek.

Fontos tudnivaló, hogy a VGA interfészt nem úgy tervezték, hogy a forrás eszköz futatása közben be-, es lecsatlakoztatható legyen a kimeneti eszköz, habár a gyakorlatban ez működhet és többnyire nem is okoz semmilyen hardveres problémat. Mindezek ellenére, ez a folyamat olyan jelugrást idézhet elő, amire eszközünk nem feltétlenül lett felkészítve. Arról nem is beszélve, hogy a hardvertől, szoftvertől függően, egy használat közben csatlakoztatott monitor felismerésével is gondok támadhatnak.

Ugyanazon VGA kábel számos támogatott VGA felbontásban használható, példaul 640×400px @70 Hz (24 MHz-es jelsávszélességgel), 1280×1024px (SXGA) @85 Hz (160 MHz), vagy akar 2048×1536px (QXGA) @85 Hz (388 MHz).

Adapterek

A DVI - VGA kábelek hangcsatornákat nem továbbítanak, így egy külön kábellel kell ezt szükség eseten pótolnunk.

Olyan különböző VGA interfészek eseten, amelyeknek eltérő a jele, konverterre lesz szükségünk. Ezek többsége külön áramforrást igényel es közvetítő közegként esetleges jelveszteséget okozhatnak.

A VGA - SCART átalakító például képes képet/színeket továbbítani, hiszen a VGA es SCART RGB jele elektronikusan kompatibilis, a szinkronizációt leszámítva. A mai modern grafikus kártyák viszont képesek szoftveresen módosítani jelüket, mint példaul a képfrissítést vagy a szinkronizációt.

 

Vga kábeleink: http://www.kabelvilag.hu/vga-kabel

Vga hosszabbító kábeleink: http://www.kabelvilag.hu/vga-hosszabbito-kabel

Vga adaptereink: http://www.kabelvilag.hu/vga-adapterek

Vga átalakító adaptereink: http://www.kabelvilag.hu/dvi-vga-adapter

Vga konvertereink: http://www.kabelvilag.hu/hdmi-konverterek

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint.