Új jelszó kérése
TOP termékek
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Fizetési megoldás

Cikkek

2014.04.10 08:10
Optikai Toslink kábelek

Digitális audió kábel

 

A digitalis (Toslink) audió optikai kábel egy nagy felbontású hangkábel, amely képes hangjelet közvetíteni a forrás (DVD, Blu-ray lejátszó, játék konzolok, TV stb.) és egy hangfalrendszer között.

 

 

A kábelt eredetileg a Toshiba hozzá létre, hogy csatlakoztassák az általuk gyártott CD lejátszókat és vevőkészülékeket. Később a szabványt a többi gyártó is átvette. A név a Toshiba bejegyzett védjegye, ami a TOShiba-LINK szókapcsolatból ered.

 

A Toslink egy üveg-, vagy műanyag-alapú, fény továbbítására alkalmas kábel, amely a fény segítségével képes nagymennyiségü adat gyors és hatékony továbbítására. A hang egy LED ki-, bekapcsolásával létrehozott fényimpulzusok segítségével alakul át egy tisztán digitális jellé.

Az átviteli sebesség olyan szinten gyors, hogy gyakorlatilag nincs szükség jeltovábbítóra vagy jelismétlőre. Jelentősen hatékonyabb a rézkábelnél (példaul digitalis koaxiális kábel). További előnye, hogy a fénynek köszönhetően nincs veszélye elektromágneses vagy rádiófrekvenciás interferenciának sem. Képzeljük ezt úgy el, mint egy zseblámpát. Egyetlen fényforással akar egy egész szobát bevilágíthatunk, ha példaul tükrökkel visszaverjük a fényt. Ugyanezt a szobát ezután nyugodtan végigrakhatnánk dübörgő hangszórókkal. A "zaj" semmilyen hatással nem lenne a fény útjára.

 

 

 

Természetesen, semmi sem tökéletes. A Toslink kábelek jele drasztikusan csökken hosszúságuk függvényében. Ezért az optimális, ajánlott hossza 1-10 méterre tehető. Továbbá a kábel véglegesen rongálódhat erőteljes hajlítás esetén, ha a fény útja megtörik.

 

Optikai kábeleinket a következő link alatt találja: http://www.kabelvilag.hu/optikai-kabelek

 

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint.