Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Tel.: +36-20/944-5611 (H-P 9-15 óra között)

Email: info@kabelvilag.hu

Jelerősítők

A jelerősítő kategóriában videó és Wi-Fi jelerősítő eszközöket talál. A kategóriát tovább bontottuk HDMIDisplayPort, illetve Wi-Fi alkategóriára. A videó eszközök aktív jelerősítők (repeaterek), melyekkel a készülék (számítógép, médialejátszó, blue-ray lejátszó, laptop stb.) és a megjelenítő eszköz (monitor, TV, projektor stb.) akár 40 méter távolságban is lehetnek egymástól. A HDMI, DisplayPort kábeleken továbbított jelnél – ahogy minden más típusú kábel esetében is – a kábel hosszúságától függően a jel erőségében veszteséget tapasztalhatunk, a kategóriában található eszközök segítségével a veszteség nélküli jeltovábbítás távolságát akár meg is duplázhatjuk. A Wi-Fi jelerősítő segít a lakásban, épületben egyenletessé tenni a Wi-Fi jelerősséget, illetve megszüntetni azokat a helyeket ahol alacsony a hálózati kapcsolat. De segíthet kábel nélkül továbbítani a lakáson belül az internetet, az RJ45-s csatlakozóval.
További információért kattintson ide! 

Tovább

A Kábelvilág webáruház célja az, hogy ön legyőzze a távolságot a jeladó és a megjelenítő között, ezért ebben a kategóriában a HDMI, DisplayPort és Wi-Fi jelerősítőket (repeatereket) gyűjtötte össze. A gyorsabb keresés és könnyebb választás érdekében, az adapterek csatlakozó típusa szerint osztottuk további három csoportra. Az ismétlőkre olyan esetben van szüksége, ha a jeladó (PC, laptop, médialejátszó, router stb.) és videó erősítők esetében a megjelenítő (monitor, LED fal, projektor stb.), Wi-Fi erősítő esetében az okoseszköz (telefon, tablet, okos TV) olyan messze található egymástól, hogy a kábelek már nem tudják veszteség nélkül továbbítani a jeleket, vagy a router hatótávolsága kevés, vagy valami árnyékolja a jelet.
A HDMI szabványú kábelek esetében jelveszteség nélkül maximum 20 méter távolságot lehet áthidalni, de egyes kábelek esetében már 13 méter után észlelhető a jelromlás. DisplayPort kábel esetében is hasonló távolságokról beszélhetünk. A távolságok, ahogy lentebb részletezzük, függnek a jel minőségétől. A kategóriában található HDMI- és DisplayPort jelerősítők esetében a részletes leírásban megtalálja, milyen jelet, milyen távolságra lehet továbbítani. Fontos tudni, hogy a jelerősítőket általában nem lehet felfűzni (kaszkádozni). De egyes ismétlőknél (repeater) erre is van lehetőség.
A HDMI, vagy DisplayPort adapter választása előtt bizonyosodjon meg arról, hogy milyen minőségű jelet szeretne továbbítani a kijelzőre, és ehhez válaszon megfelelő erősítőt. A jel minőségénél két értéket kell megnézni, az egyik a felbontás – ilyen a full HD (1920x1080), 4K (4096x3072, TV, monitor esetén: 3840x2160), 8K (8192x4320 TV, monitor esetén: 7680x4320) – a másik a másodpercenként megjelenített képek száma (24Hz, 30Hz, 60Hz, 120Hz). A termékeknél a maximális felbontást, és a maximális kép számot (Hz) jelöljük elsődlegesen. Az ismétlők lefele kompatibilisek, ami azt jelenti, hogy egy 4K 60Hz-s adapter, a 4K 30Hz-s és a full HD-s videót minden további gond nélkül továbbítja és erősíti, de a 8K-s jelet már nem tud. A 4K 30Hz adapter viszont már a 4K 60Hz jelet sem tudja erősíteni. A jelerősítők a maximális tudásuknál gyengébb jeleket akár nagyobb távolságra tudják hatékonyan továbbítani.
Amennyiben kisebb távolságok legyőzésére van szüksége, a Kábelvilág webáruház kínálatában található olyan aktív HDMI vagy DisplayPort kábel melyek erre az esetre is megfelelő megoldást tudnak nyújtani.
Ha további segítségre, információra van szüksége a megfelelő HDMI, DisplayPort szabványról, akkor az alábbi cikkeinket ajánljuk:
Minden, amit tudni szeretnél a HDMI kábelekről
Minden, amit a HDMI 2.0 szabványról tudni kell
A furcsa "HDMI": Displayport
A Wi-Fi jelerősítő több problémára nyújthat megoldást. Az egyik, ha túl sok eszközzel csatlakozunk a routerünkre, és már nem tudja kiszolgálni az eszközeinket megfelelő sebességű internet kapcsolattal. Másik probléma amire megoldást nyújthat egy Wi-Fi jelerősítő, ha a lakásunknak vannak olyan pontjai ahol nem elég nagy a router által kibocsájtott jelerőssége. Ilyen eset akár kisebb lakásokban is előfordulhat, mert a routernek a helyét nem tudjuk szabadon megválasztani, függ a kábelezhetőségtől, számítógép helyétől stb.. A Wi-Fi jelerősítőnek elég egy konnektor – nem foglal nagy helyet –, és hogy a router hatótávolságában legyen, máris egyenletesebb lesz a jelelosztása a lakásunkban, házunkban könnyebben tudunk kapcsolódni az internetre eszközeinkkel. A Kábelvilág webáruházban található Wi-Fi jelerősítő rendelkezi RJ45-s csatlakozóval, így kábelezés nélkül tudja az olyan eszközöket csatlakoztatni az internetre, melyek nem rendelkeznek Wi-Fi modullal. Így nem kell a lakáson keresztül kábelt húznia. 

A kategóriában található termékeknél mennyiségi árkedvezményt is igénybe lehet venni. Ez azt jelenti, hogy a HDMI adapterek esetében 10 vagy 20 darab vásárlása felett, míg a DisplayPort-, és Wi-Fi jelerősítők esetében 10 darab vásárlása felett már 5% kedvezményt tudunk biztosítani a termékek árából. Nagyobb megrendelések esetén érdemes írni nekünk az info@kabelvilag.hu címre egyedi, személyre szóló árajánlatért.
Amennyiben nem biztos benne, hogy a kiválasztott jelerősítő megfelelő Önnek, hívjon minket, vagy írjon nekünk bizalommal és segítünk a választásban.

Tovább