Szűrés

Gyártó
Kábelhossz (méter)
Csatlakozó típusok
Csatlakozó
Szín
Ár
790 Ft - 35 080 Ft
Termék státusza

Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Tel.: +36-20/944-5611 (H-P 9-15 óra között)

Email: info@kabelvilag.hu

HDMI 2.0 kábelek (4K)

Ebben az alkategóriában a HDMI 2.0 kábeleket találja meg. Az új HDMI 2.0 kábel 4K felbontásra képes és 18 Gbps sávszélességű adatátvitel jellemzi. A HDMI 2.0 specifikációja támogatja a magasabb, akár 60 Hz-es frissítési gyakoriságot 4K felbontás mellett. Ez segít csökkenteni a mozgás közbeni elmosódást és késést, és elegendő sávszélességet biztosít a nagy dinamikatartomány (HDR) és a mély színtartalom eléréséhez.

A HDMI 2.0 továbbra is az egyik leggyakoribb HDMI-szabvány. Ebből a legfrissebb a HDMI 2.0b, amely néhány funkciót a korábbi HDMI 2.0-hoz csatolt, beleértve a HDR-t is. A HDR-t úgy tervezték, hogy jelentősen javítsa a világos és sötét képek közötti kontrasztot a valósághűbb kép érdekében, mely jelentős előnyökkel jár például filmnézéskor.

További információért kattintson ide! 

Tovább

Amit a HDMI 2.0 kábelekről tudni érdemes

Ahogy arról korábban írtunk, a HDMI 2.0-ra való váltás elsődleges oka az, hogy a 4K Ultra HD televízióknak nagyobb sávszélességre van szükségük ahhoz, hogy teljesen kihasználhassuk így szükségessé vált újabb HDMI kábelek bevezetése. Mivel a 4K Ultra HD felbontása négyszerese a korábbi HD-szabvány 1080p felbontásának, nagyobb átviteli sebességre van szükség az oda-vissza járó extra adatok kezeléséhez. Weboldalunkon többféle kiszerelésben kapható HDMI kábelt talál, így biztosan megtalálja az Önnek megfelelőt.

4K felbontás 60Hz-en

A HDMI 2.0 akár 18 gigabit/másodperc sebességet is képes kezelni – ez bőven elég ahhoz, hogy 12 bites színt és akár 60 képkocka/másodperc sebességű videót is lehetővé tegyen. Természetesen, ahogy más videokábeleknél, a HDMI 2.0 kábelekhez is csatlakoztathatunk másfajta kijelzőt, jelátalakító, úgynevezett hdmi vga átalakító használatával, így használhatjuk régebbi megjelenítőinket is.

HDMI to VGA és VGA to HDMI átalakítás

A HDMI to VGA konverter (más néven adapter) lehetővé teszi, hogy különböző típusú, egyébként nem kompatibilis kijelzőkkel rendelkező eszközöket csatlakoztasson. Amennyiben a kijelzője rendelkezik HDMI 2.0 aljzattal, ebben az esetben VGA to HDMI, vagyis egy fordítva működő adapterre, vga hdmi átalakítóra lesz szüksége.

HDMI jelek elosztása több megjelenítőre

Előfordulhat, hogy a HDMI 2.0 jelet meg szeretné osztani két kijelző között, erre is talál nálunk megoldást, mégpedig HDMI elosztó használatával. A HDMI elosztó (vagy más néven HDMI Splitter) felerősíti a jelet, amelynek köszönhetően hosszabb kábeleket is használhat a jelerősség csökkenése nélkül. Amennyiben 2-nél több megjelenítőre szeretné elosztani a jelet, választhat olyan HDMI elosztót is, mellyel akár 1 eszközre 4 megjelenítőt lehet rákötni például egy 4 portos HDMI Splitterrel.

Tovább