Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Tel.: +36-20/944-5611 (H-P 9-15 óra között)

Email: info@kabelvilag.hu

Keystone

Ezen az oldalon keystone modulokat, és fali aljaztokat talál.

A Keystone adatkommunikációhoz és LAN vezetékezéshez használt modul csatlakozók. Ritkán használt magyar megfelelője a moduláris trapézkő. Ez az a csatlakozóaljzat, amelyet általában fali lemezbe vagy patch panelbe szerelnek, és a megfelelő apa csatlakozóhoz, az úgynevezett trapéztornyos csatlakozóhoz kapcsolnak. A keystone modul egy beépíthető csomag, amely különféle típusú kisfeszültségű elektromos csatlakozók felszerelésére szolgál. Optikai csatlakozók fali lemezbe vagy patch panelbe történő rögzítésére is használható.

Tovább

A Keystone adapter (vagy ismertebb nevén keystone jack )csatlakozókat a LAN és Ethernet csatlakozások vezetékrendszerében használják. Trapéztorzító aljzatoknak nevezik őket, mert az aljzat hasonlít egy építészeti trapéztorzítóhoz, akárcsak a szabványos RJ-11 fali csatlakozó, amelyet telefonok, faxok és betárcsázós rendszerek csatlakoztatására használnak.

Előnyük a sokoldalúság, mivel egyetlen keystone panelre sokféle trapéz-aljzat szerelhető, akár árnyékolt, akár árnyékolatlan formában. Különböző típusú vezetékek vagy kábelek, valamint különféle típusú és számú vezetékek elhelyezésére is alkalmasak. Az árnyékolt keystone aljzatok segítenek megvédeni az adatokat az elektromágneses interferencia ellen.

Egyes keystone adapterek elülső részén található egy jack, és a hátulsó rész eltérő mechanizmussal rendelkezik. Más modulok elülső és hátsó oldalán is lehetnek jack csatlakozók. A legtöbb keystone cserélhető. Ez nagy rugalmasságot biztosít a különféle típusú elektromos csatlakozók egyetlen lemezen vagy panelen történő elrendezésében és felszerelésében anélkül, hogy egyedi gyártásra lenne szükség. Másoknál csak az elülső oldalon van jack, és más mechanizmust alkalmaznak a jelkábelek hátulra történő bekötéséhez, például krimpelő- vagy forrasztásos csatlakozást. Az adapterek néhány ismertebb típusa a HDMI-keystone, RCA, RJ11, RJ45, Optikai, BNC vagy USB-konnektor.

Tovább